Geen categorie

Ont-Moeten

“Vandaag was een Moeilijke Dag,” zei Pooh.
Er was een pauze.
“Wil je erover praten?” vroeg Knorretje.
“Nee,” zei Pooh na een tijdje. “Nee, ik denk niet dat ik dat wil.”
“Dat is oké,” zei Knorretje, en hij ging naast zijn vriend zitten.

“Wat doe je nu?” vroeg Pooh.
“Niets eigenlijk,” zei Knorretje. “Maar ik weet wat Moeilijke Dagen zijn. En ik wil daar meestal ook niet over praten, op zo’n Moeilijke Dag.
“Maar weet je,” vervolgde Knorretje, “Moeilijke Dagen zijn zoveel makkelijker wanneer je weet dat er iemand voor je is. En ik zal er altijd zijn voor jou, Pooh.”

En Pooh zat daar zomaar wat te zitten, zijn heel Moeilijke Dag door zijn hoofd te malen, terwijl stevige, betrouwbare Knorretje zwijgend naast hem zat, te bengelen met zijn kortje beentjes…. En Pooh bedacht dat zijn beste vriend overschot van gelijk had.


Met heel veel liefdevolle gedachten voor iedereen die een Moeilijke Dag heeft. Hopelijk is er altijd een Knorretje in de buurt…

Dit plaatje en verhaaltje heb ik ergens gevonden, weet niet precies meer waar? Kim en ik hadden een thema avond over ont-moeten voorbereid. Ik had wat leuke oefeningen bedacht waarin het woord moeten werd vervangen door woorden als: kan, mag, ik wil, ik durf, ik doe…. Als je gaat ont-moeten leer je in vrij korte tijd wat echt belangrijk voor je is en vooral ook wat niet moet maar wat mag, kan, wil…..het zorgt voor de nuances in je druk zijn.

Nu MOETEN we 1,5 meter van elkaar afstand houden, we MOETEN we zoveel mogelijk thuis werken en alle maatregelen die nodig zijn om verspreiding van dat nare virus te voorkomen. Dit zijn zaken die dus nu echt MOETEN en belangrijk zijn!

Wat ik ook merk in deze bizarre situatie is dat we elkaar op andere manieren gaan ontmoeten. We gaan via allerlei digitale wegen met elkaar communiceren en we ontmoeten elkaar in teams of workspace, FaceTime of andere digitale wegen. Wat ik merk als echt mensenmens dat ik er nog wel erg aan moet wennen en dat ik er ook wel moe van wordt. Hebben jullie dat ook? Ik doe ’s avonds om 19.00 alle digitale kanalen dicht om niet overprikkeld te raken.

Als het allemaal weer mag en kan zullen we Ont-Moeten opnieuw als thema avond voorbij laten komen. Ik ben heel erg benieuwd hoe we elkaar tegen die tijd zullen Ont-Moeten. Ik mag wel zeggen dat ik er nu al heel veel zin in heb,

Liefs, Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *