Geen categorie

Meditatie Maandag

Iedere dag gaat Kim om 7.00 met jullie mediteren. Je kan er life bij zijn. Volg ons op Facebook; https://www.facebook.com/beoke.nl

Lieve allemaal,

12 dagen geleden alweer ben ik gestart met mediteren iedere ochtend. Niet voor mezelf maar met een reden. Om aandachtig te zijn voor alle mensen, kinderen die leven in onzekerheid, vermoeidheid, verveling of angst. Ik heb daarvoor een korte meditatie gekozen om het voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel meer soorten meditaties die je zou kunnen doen. Tijdens het ritueel dat ik elke ochtend doe met het aansteken van kaarsjes, me wenden tot moeder aarde en vader kosmos, heb ik gemerkt dat het mij ook wat doet; dat ik ook mezelf een stukje rust bied in deze onzekere tijden waarin de aarde schudt.

En ik heb weer gevoeld hoe belangrijk ik het vind om echt stil te staan. Zeker nu we ook letterlijk gedwongen worden naar binnen te gaan denk ik dat het betekenisvol is om ook figuurlijk onze weg naar binnen te gaan. Ik geloof erin dat er een boodschap is voor een ieder van ons. Die boodschap kan voor iedereen anders zijn; ieder mens heeft zijn eigen pad te gaan. Maar we horen die boodschap alleen als het stil is, als we ons naar binnen keren en luisteren. We hebben zo de neiging om ons geluk en onze liefde buiten onszelf te zoeken maar alles is al in ons. In deze veranderende en roerige tijden blijf jij ten diepste gewoon jij. Ik nodig je uit om samen stil te zijn. En te horen wat het is in jou wat blijft staan, wat kracht heeft, wat draagkracht biedt aan mensen om je heen als al het andere dreigt om te vallen. Wat is jouw innerlijke kracht waardoor je volhoudt en doorgaat in deze ongemakkelijke tijd. 

Ik geloof erin dat mediteren ons oneindig veel meer kan opleveren. Op een diep niveau waarin we vrede en rust kunnen ervaren zelfs in deze periode waarin we ons ook soms zo overweldigd kunnen voelen door zorgen. 

Nicole en ik zullen bij Be Oke samen aandacht besteden aan mediteren als een mogelijke weg om je te verbinden met je diepste vreugde, kracht, bron, vuur, wat het is voor jou. 

Met liefs, Kim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *